welkom-bij-blanken-afbouw
Tekst boven slideshow

Welkom bij Blanken Afbouw

Uw partner in afbouw

Blanken Afbouw voor al uw wensen op het gebied van afbouw, stucwerk.
Wij kunnen alles voor u realiseren.

Blanken Afbouw logo
Blanken Afbouw
Nieuwbouw
Direct contact

Nieuwbouw stucen

Een belangrijke keuze in uw nieuwbouwhuis is welk stucwerk er wordt gebruikt als afwerking in de woning voor zowel de muren als het plafond. De muren zijn altijd makkelijker te bereiken maar het plafond is minstens zo belangrijk. Er zijn verschillende soorten stucwerk en ieder stucwerk heeft zo zijn bepaalde eigenschappen die wel of niet bij uw wensen en behoeften passen. De diverse soorten stucwerk in combinatie met de prijzen en het budget zal u helpen bij het maken van een keuze. De meest gekozen soorten stucwerk zijn:

  • Spackspuiten: Een machine brengt op deze manier spack op de muren en/of het plafond. Deze manier van stucen houdt de kosten laag en wordt dan ook gezien als de goedkoopste variant.
  • Sierpleister: Onder sierpleister vallen verschillende varianten zoals bijvoorbeeld Spachtelputz en Granol. Verschillende structuren zorgen voor direct resultaat op kleur zonder extra behandeling. Deze varianten hoeven niet meer geschilderd te worden aangezien dit in iedere gewenste kleur te verkrijgen is.
  • Gibo: Gibo gipselementen behoren tot de meest populaire keuze. Het systeem van rechte en rode gibo-gipsblokken maakt veel indelingsvarianten mogelijk. De gipselementen zijn door hun lichte gewicht gemakkelijk te knippen of te zagen. Deze gipswanden kunnen dus op veel manieren worden verwerkt.
  • Behang en sausklaar: Wanneer u van plan bent om uw woning of een specifieke kamer te gaan behangen of schilderen dan is een apart soort stucwerk hiervoor aan te raden. Na afwerking is het mogelijk om de gewenste verf of het behang aan te brengen.

Wel of niet kiezen voor stucen?

De eerste 5 jaar van een nieuwbouwhuis zullen de muren nog minimaal bewegen i.v.m de fundering. Deze minimale bewegingen zouden daarom kleine scheurtjes in het stucwerk kunnen opleveren. Vroeger hadden we hier veel meer last van dan nu, dit komt omdat het materiaal veel flexibeler is geworden. Er wordt daarom soms afgeraden de eerste 5 jaar te kiezen voor stucwerk. Dit is in de tijd van nu dus nergens meer voor nodig, de kans dat er kleine scheurtjes zullen ontstaan is erg klein en komt steeds minder vaak voor.

Blanken Afbouw B.V.

Heeft u ook een nieuwbouwhuis gekocht en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u!

Direct contact opnemen

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Blanken Afbouw logo
Blanken Afbouw

Copyright © 1990 - 2024 Blanken Afbouw | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl